Vojvodina

Dobrodošli u Vojvodinu. Vojvodina je severna regija Srbije sa nepreglednom ravnicom. Srem, Banat, Bačka. Grad Novi Sad, Dunav, EXIT, kuhinja, salaši, prirodne atrakcije i rezervati,..

Vojvodina travel serbiatouristguide.com

Sa užom Srbijom je spajaju reke Dunav i Sava. Vojvodina je  geografsko, kulturno i istorijsko područje podeljeno na tri prirodne celine, Bačku, Banat i Srem. Predstavlja pravu multinacionalnu riznicu sa 26 nacionalnosti, kao i jedinstven multietnički i kulturni fenomen u celom svetu. Glavni grad Vojvodine je Novi Sad, a tu su i drugi interesantni gradovi, Subotica , Sombor, Vršac, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Kikinda, kao i poznate i čuvene varoši Sremski karlovci, Irig, Apatin, Senta, Kanjiža,..

Vekovima očuvana tradicija i kultura Vojvodine, kao i njen raznovrstan biljni i životinjski svet zadovoljiće avanturiste i ljubitelje različitih kultura i prirodnih retkosti. Odaberite sami da li ćete uživati u tradicionalnoj kuhinji Vojvodine, odmarati na salašima, voziti se fijakerom ili jahati, igrati golf, obilaziti dvorce, kaštele, vinograde i manastire Fruške Gore, učestvovati u foto safariju ili nešto drugo.

Vojvodina je tradicionalno dobar domaćin svim posetiocima, ali i domaćin brojnih festivala i intersantnih tradicionalnih manifestacija, među kojima se posebno izdvaja EXIT, jedan od najboljih i najposećenijih festivala u Evropi.

Želimo Vam novo nezaboravno putovanje.

Upoznaj lepote Vojvodine              

Turistička organizacija Vojvodine

Bulevar Mihajla Pupina, 21000 Novi Sad
Tel:+381 21 420 758
www.vojvodinaonline.com

MojDucan
Posebno izdvajamo