Latkovac - čarobno selo u srcu Srbije

Dobrodošli u LatkovacEtno selo Latkovac se nalazi u samom srcu Srbije u severozapadnom delu opštine Aleksandrovac. Sastoji se od štale, ambara i četiri kuće, od kojih je jedna stara čak 200 godina. Ovo selo odiše posebnom i čarobnom atmosferom, pre svega zahvaljujući svojoj dugoj i zanimljivoj istoriji. Preživelo je oba svetska rata, a žitelji sela bili su veoma cenjeni i poznati vinari, zanatlije i umetnici.

Ovaj bajkovit krajolik je poznat po visokokvalitetnim župskim vinima, a veliki broj vinarija i vinskih podruma obećavaju poseban doživljaj uz degustaciju vina i prepričavanje legendi o vilama i slovenskim bogovima.

U Etno selu Latkovac gosti se mogu oprobati u nekim od starih srpskih zanata ili učestvovati u seoskim poslovima. Nasmejani domaćini će u duhu srpske tradicije učiniti da poseta ovom selu pridobije opuštajući i magičan karakter. Ovo je selo koje uz miris polja i ukus zdrave hrane budi sva čula.

Pored bogatog istorijskog i kulturnog nasleđa, Latkovac se ističe po čarima netaknute prirode i okolini koja zaustavlja dah. Čista planinska voda, svež planinski vazduh lekovito poljsko i šumsko bilje, čine ovu idilu savršenim mestom za duge šetnje, rekreaciju, bavljenje sportom i lovom.

Latkovac je i selo dobrotvornog karaktera. U okviru sela smeštena je prodavnica suvenira čiji je prihod namenjen projektima i aktivnostima Društva za mentalno nedovoljno razvijene osobe iz Aleksandrovca. Suvenire izložene u prodavnici, izradjuju deca iz ovog društva.

MojDucan
Posebno izdvajamo