Prolom banja

Prolom banja čuvar vašeg zdravlja

Prolom banja Srbija

Prolom Banja se nalazi na jugu Srbije, na nadmorskoj visini od 550-668 m. Umereno-koninentalna klima i bujna vegetacija Prolom Banje stimulativno deluju na ljudski organizam, jačajuci njegovu otpornost, pa se Prolom Banja sa prevom ubraja u poznata lekovita klimatska lečilišta.Prolom Banja ima više izvora termomineralne vode (temperatura od 26-31,5°C), koje pripadaju niskomineralizovanim visokoalkalnim termama. S obzirom na sastav (veliki broj minerala u malim količinama) voda ima izraženo diureticko i bakteriostatno dejstvo. "Prolom voda" je prijatnog ukusa, bez mirisa, pa se preporučuje i zdravim osobama. Inače Prolom voda je poznata flaširana voda što je potvrda kvaliteta vode a uzimaju je svi i mladi i stari.

Banjski tretman obuhvata pijenje lekovite vode, hidroterapiju, terapiju blatom, elektroterapiju, kineziterapiju i ručnu masažu. U Prolom Banji se sprovodi poseban program "Briga o lepoti", koji obuhvata bioelektrično toniranje lica, kompleksnu terapiju celulita, ručnu masažu tela i terapiju "bioptronom". Gostima Prolom Banje su na raspolaganju teretana, kinezi sala, bazen i "staze zdravlja".

Šta videti?

Svetski prirodni fenomen Ðavolju varoš, zemljane piramide visine od dva do 15 m, sa kapama na vrhu.

Kako doći?

Do Prolom Banje se može doči auto-putem Beograd-Niš, a zatim magistralnim putem Niš-Rudare. Udaljena  od Beograda 290 km, a od Niša 82 km.
 

MojDucan
Posebno izdvajamo