Banja Kanjiža

Jedna od najboljihBanja Kanjiža ima jaku reputaciju i devedesetgodišnju dugu tradiciju. Banja nudi terapeutske tretmane sa mineralnom vodom i lekovitim blatom.

Smeštena je u severnoj Bačkoj blizu madjarske granice na desnoj obali reke Tise.  Ambijent banje Kanjiža pruža sve uslove za kvalitetan odmor i relaksaciju. Banja se nalazi u velikom parku, na nadmorskoj visini od 87 m. Klima banje je kontinentalna, sa toplim letima i hladnim zimama.

Termomineralne vode banje su hiperterme (temperature od 51°C-72°C) i sadrže natrijum, hidrokarbonate, jod, brom, sulfide. U lečenju se koristi i lekovito blato-peloid. Termalni izvori se koriste u lečenju brojnih reumatskih bolesti i postoperacionih oporavaka.

Šta videti?

Iz Kanjiže se mogu organizovati izleti do Subotice, jezera Palić i ergele "Zobnatica".

Intersantno:

Na obali reke Tise je park sa stazama za šetnju, a reka je pogodna za sportove na vodi i pecanje. Obližnja lovišta pružaju mogućnost za lov na nisku i visoku divljac.

Kako stići?

Udaljena je 40 km od Subotice i 120 km od Novog Sada. Do Kanjiže se može doci autoputem Beograd-Novi Sad-Subotica-Horgoš i železnicom Beograd-Subotica

MojDucan
Posebno izdvajamo